O cale de acţiune

Societatea RAIL.ONE GmbH [S.R.L.] este considerată furnizor de talie internaţională de servicii de sistem şi inginerie pentru întregul domeniu feroviar cu cele mai diverse cerinţe. Toate serviciile privind dezvoltarea, producţia şi aplicarea produselor se realizează dintr-o singură sursă, în strânsă colaborare cu clienţii şi partenerii de afaceri. În plus RAIL.ONE oferă producţie de traverse de cale ferată şi traverse de schimbător de cale din beton – de la Engineering prin Production, Supply, Logistics până la Quality Management.

Societatea şi-a dobândit rolul de lider în domeniul traficului de mare viteză. Cu soluţia de sistem patentată RHEDA 2000®, societatea RAIL.ONE dispune la momentul actual de cea mai avansată tehnologie de cale ferată neconventionala din întreaga lume. În numeroase proiecte internaţionale de transport feroviar (Germania, Olanda, Cehia, Polonia şi Taiwan) RHEDA 2000® şi-a dovedit cu succes aptitudinea şi capacitatea de performanţă. Faptul, că RHEDA 2000® a primit în februarie 2006 prima autorizaţie de calitate conform directivei EU 96/48 EG pentru traficul de mare viteză, nu face altceva decât să sublinieze capacitatea de inovare şi performanţă a societăţii RAIL.ONE ca şi furnizor de talie  internaţională a tehnologiei de vârf în construcţia căilor ferate. Cu peste 700 de angajaţi şi filiale în Germania, China, Coreea, România, Arabia Saudită, Spania, Turcia şi Ungaria RAIL.ONE dispune de o capacitate de producţie cu un total de 4 milioane traverse de cale ferată şi circa 580.000 metri liniari de traverse pentru schimbătoare de cale şi atinge o cifră de afaceri medie anuală de circa 130 milioane EUR.

Pentru societatea RAIL.ONE calitatea se înţelege de la sine şi a fost dintotdeauna elementul principal al politicii societăţii. Dovadă este certificarea tuturor locaţiilor conform DIN EN ISO 9001. De la proiectare şi Engineering prin producţie şi până la logistică şi livrare toate procesele de lucru sunt verificate în permanenţă. O altă dovadă a standardul înalt de calitate: RAIL.ONE dispune de autorizaţie conform standardului AFER.

În anul 2001, cu pasul făcut spre România RAIL.ONE şi-a dovedit încrederea în piaţa românească. De atunci produce în locaţia din Buzău filiala 100% denumită S.C. TRAVERTEC S.R.L. traverse de cale ferată pentru cele mai diverse utilizări şi traverse de schimbător de cale conform principiului de pat-lung. Din Buzău RAIL.ONE doreşte să asiste construcţia infrastructurii căilor ferate române cu soluţii de linii ferate orientate spre viitor, cum ar fi linia ferată solidă. Pe lângă Societatea naţională a căilor ferate române CFR, societatea se axează şi pe alţi utilizatori de linii ferate, cum ar fi căile ferate comunale şi de tramvai, pentru a le oferi consultanţă privind soluţiile moderne de tehnică feroviară. Totodată, în domeniul montării, RAIL.ONE se bazează pe cooperarea cu societăţi de construcţii naţionale. Acelaşi lucru este valabil şi pentru aplicarea sistemelor de cale ferată speciale, cum ar fi de exemplu construcţia căii ferate solide în tunele şi pe poduri.

În acelaşi timp, datorită poziţiei sale geografice avantajoase şi a legăturii spre mare, Buzău este un important punct strategic pentru exportul în ţările învecinate. Spre exemplu pentru renovarea traseului Ankara – Istanbul s-au livrat până acum peste 260.000 traverse de beton. Toate transporturile de fabrica din România se realizează în regia proprie a Societăţii naţionale a căilor ferate române CFR. În fina,l dar nu în cele din urmă, pornind de la poziţia strategică avantajoasă pentru deschiderea spre piaţa est europeană, societatea RAIL.ONE planifică şi alte locaţii de lucru în România. Pe lângă alte proiecte de extindere în România, societatea RAIL.ONE se bazează pe participarea la proiectul coridor IV (Hamburg-Berlin-Prag-Wien), considerat proiect-cheie pentru a crea reţeaua est europeană în Uniunea Europeană. Ca şi societate omniprezentă în Europa, RAIL.ONE doreşte să participe în sensul cel mai concret al cuvântului la construirea unei Europe comune.

În sus

Schimbarea înseamnă mişcare

In baza pozitiei de leader in Germania si Europa, deschide RAIL.ONE in mod orientat noi piete in regiuni in dezvoktare precum Orientul apropiat si mijlociu, Africa, America si Asia.

Un partener puternic

50 de ani de experienţă antreprenorială, know-how tehnologic inovator şi calitate individuală de service fac din RAIL.ONE un partener performant şi de încredere la nivel mondial în domeniul dezvoltării şi construcţiei sistemelor de infrastructură feroviară pentru transportul feroviar.